ORSZÁGOS VERSENYT NYERT BACSA RAJMUND, A KÉKTÓI MÉNES LSE LOVASA

Országos minősítő versenyt nyert Bacsa Rajmund a Kéktói Ménes LSE 14 éves lovasa. Linzer és Figurás Tangó is jól szerepeltek, így a győzelem mellé két második helyet is begyűjtött.

Úgy tűnik töretlen a Kéktói Ménes LSE lovasainak sikerszériája. Amióta újra elindultak a versenyek sorra kiváló helyezéseket érnek el versenyzőik. Ez annak is köszönhető, hogy a veszélyhelyzet alatt is sokat edzettek, gyakoroltak és tréningeztek a lovakkal. 2020.07.11-12-én Bacsa Rajmund, Kiskunhalason Országos Minősítő versenyen, díjugratás 110 centiméter IFI versenyszámban az első helyet szerezte meg Figurás Tangó, míg a második helyet Linzer nevű lovával. Sőt, 120 centiméteren Linzerrel hibátlan lovaglással a második helyen végzett.

Rajmund bizony nem tétlenkedett a veszélyhelyzet alatti pihenő időszakban. Ő is inkább az edzésekre koncentrált. Elmondta: „Nagyon örülök az első helynek, sokat készültem rá. Még a Balatonról is jött edző, hogy minél sikeresebb lehessek. A vírus miatt ugyan nem voltak versenyek, de végig kijártam a lovakhoz. Linzerrel 2019 októbere óta lovagolok, Figurás Tangóval pedig 2018 óta gyakorlok. Az edzések, a kemény munka eredménye meglátszik, érdemes volt készülni.”


Csapatversenyt nyertek Mórahalmon a Kéktói Ménes LSE lovasai

2020.07.18-19-én sem pihentek a Kéktói Ménes LSE versenyzői. Szombaton a simonpusztai kétnapos, díjlovas verseny Könnyű-közép osztályában Simkó Katalin és Furioso-22 „Tallér” a 3. helyen végzett.

Mórahalmon az Aranypatkó csapatversenyt Knipf Bendegúz Hand North Star-38 “Hantos”-sal, Fejes Kata Bremen Plan Furioso-76 “Challenge”-el, Orosz Enikő  Rivallóval, Knipf Boldizsár Clarissával nyerte meg.

Csapatversenyt nyertek Mórahalmon a Kéktói Ménes LSE lovasai

Kovács Márton és Hand North-Star “Balett” 80-85cm REV felkészítő kategóriában a 4. helyen végzett. 100 cm nyitott kategóriában Fejes Kata és Bremen Plan Furioso-76 “Challenge” a 6. helyezést Orosz Enikő és Rivalló hibátlan pályával a 10. helyezést érte el. 110cm ifi kategóriában Gorjanácz Letícia Kiss Me nevű lóval a 2. helyen állt dobogóra.