HAND IN GLOVE

 

1978-2003, 170 cm, pej

Hand in Glove

Egyike a legsikeresebb teljesítményű, modern időkbeli Thoroughbred apaméneknek. Hand in Glove 25 évesen pusztult el. Apja, Best Turn a Calumet Framra kerültt, egy 40000 dolláros díjként. A verseny győztes mivolta mellett Best Turn nemzette a nemzetközi ugró MVP-t ( Debbie Shaffnerrel) és a díjlováglás győztesét, Shining Moment-et. Best Turn Sweet Clementine-től származik , számos ugró apjaként és két kiemelkedő ugró mén, Khaled és Beau Pere keresztezéseként.

Hand in Glove anyja, Miss Betty két éves korában verseny győztes volt, lánya a győztes versenyló, Buckpassernek, aki arról volt híres hogy nagy vérmérsékletű és megbízható utódokat nemzett. Miss Betty nemzett több verseny győztest, beleértve Red Attack és Tom Buck méneket is. Exit Five, a vérszerinti (lány)testvére Hand in Glove-nak, sikeres versenyló volt. Miss Betty három-negyedrész testvére Settlement Bay ménnek, akit exportáltak Chilébe, ahol French Buffet-et, a chilei díjugrató győztest nemzette, aki jelenleg a hollandiai VDL ménes tagja.

Hand in Glove

A mén a híres Calumet Farmban született Kentuckyban, az USA-ban, 1978ban, és rendkívüli karriert futott be: helyezést ért el a lóversenypályán kétévesen, majd díjlovaglásban eljutott egészen Prix St Gerorge-ig, mielőtt még elkezdte díjugrató pályafutását 10 éves korában! A francia lovas -sport újságíró és tenyésztő, Bernard le Courtois vásárolta meg, akit Hand in Glove lenyűgözött remek teljesítményével a Grand Prix versenysorozat folyamán, illetve a 100000 dolláros Oaks World Kupán elért hetedik helyezésével. Hand in Glove elköltözött a franciaországi Brullemail ménesbe (ahol a híres Almé, Laudaum, Boran is élnek), megkezdve itt francia tenyészállat-pályafutását 1992-ben.

1997-ben az első, négy éves utódja első helyre emelte fel őt a tenyészmének sorrendjében. 2002-ben eredményes vezető ménnek nevezték Franciaországban, ezzel csatlakozott mindenidők legnagyobb teljesítményű ménjeihez a WBFSH rangsorában. Eredményes leszármazottjai: Free Style ( 2002-es világkupa harmadik helyezettje hétévesen, 2002 francia nemzetközi bajnokság, csapat ezüstérmes a Jerez WEG-en), Gipsy de Volsin, Hippolyte du Livet, Hiawatha Borealise, Harvest du Tilliard és még sok más. Díjugratásban a leszármazottjai: Festival de River, Frisco Mail és Hogger Mail a hatéves, francia 2001-es győztes.

Hand in GloveÉlete során Hand in Glove-ot 15 különböző származási-könyvben hagyták jóvá és dolgoztak vele Németországban, Argentínában, Belgiumban, Brazíliában, stb. Két fia Hogger Mail (Álmé Mare-től) és Jaguar Mail ( Laudaum-tól), folytatta a vonalat, amit ő képviselt, és nemz kitűnő díjugrató lovakat. Sötét pej utódai vannak, kis szürke színnel, sosem gesztenyebarnával. Szép mozgású lovak születtek erejéből kifolyólag. Olyan kancára volt szüksége, ami nem volt túl nagy, mivel ő is nagy termetű utódokat volt képes produkálni. Azt gondolom Hand in GLove tökéletesen összeillett a középméretű Selle Francais kancával.