KIVÁLÓAN SZEREPELTEK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI KÉKTÓI MÉNES SE LOVASAI

Nagy büszkeség számunkra, hogy a veszélyhelyzet utáni első megmérettetésen kiválóan szerepeltek a Kéktói Ménes SE lovasai a hétvégi versenyeken.

Gazdagodott a begyűjtött érmek és helyezések száma a hódmezővásárhelyi Kéktói Ménes Lovas SE háza táján. Több helyszínen is bebizonyították, hogy rátermett versenyzők.


Kiválóan szerepeltek most is
a hódmezővásárhelyi Kéktói Ménes SE lovasai

Bacsa Rajmund és LinzerFejes Kata több kategóriában is remekelt. Három első, és két harmadik helyet szerzett meg Mezőhegyesen. Zsombón Bodrogi Kata szerepelt kiválóan. Emellett a Kéktói Ménes lovasai megnyerték az Aranypatkó versenyt. Bacsa Rajmund pedig a Hungarian Future Stars verseny U25-ös korosztály Nagydíján 5. lett.

Kucsora Péter, a Kéktói Ménes vezetője elmondta: „Nagyon örülök az egyesületünk lovai és lovasai szép eredményeinek. Fontos megemlítenem, hogy az elmúlt hónapok nehéz karantén időszaka ellenére a lovakkal folyamatosan készültek a versenyzők és az őket felkészítő edzők. Külön büszkeség számunkra, hogy a lovak között édesapánk kéktói Kucsora István által tenyésztett, Furioso- North Star egyedek is remekül helytálltak a megmérettetéseken.”

2020.06.27 – 28. között a Kéktói Ménes Lovas SE színeiben a Csáki- Fejes Team lovasai több versenyen is szerepeltek. Szombaton a mezőhegyesi CDN-B díjlovas versenyen, míg vasárnap díjugratásban Zsombón mérettették meg magukat. A mezőhegyesi díjlovaglás eredményei között kitűnik Fejes Kata teljesítménye, aki A Challenge kategóriában, Bremen Plan Furioso-76 „Challenge” nevű lovával 1. helyet szerzett. Ebben a kategóriában Knipf Bendegúz Hand  North Star-38 „Hantossal” 2. helyen végzett. Kata North Star XIV-7 „Kormos” nevű lóval L1 és LM1 kategóriában is a 3. helyet szerezte meg, míg Furioso-123 I. törzsmén Lényegen versenyezve LSZ1 kategóriában 1. lett. Balogh Zsófi Labanc nevű lóval L1 kategóriában 7. míg LSZ1-ben 2. helyen végzett. Simkó Katalin Furioso-22 „Tallérral” begyűjtött egy L1 kategóriás 5. , és egy LSZ1-es 4. helyet.


Vasárnap Zsombón rendeztek megyei rangadót, melyen Bodrogi Kata Hanna Fapipa nevű Magyar Sportló fajtájú lován 110 centi ifi versenyszámban a második, valamint 110 nyitott számban a 6. lett. Knipf Blanka Clarissa nevű lován 3. és Fejes Kata North Star XIV-7 „Kormos” nevű, Furioso- North Star fajtájú lován ugyanezen versenyszámokban az 5. helyet szerezte meg.


Csapatversenyben sem vallottak szégyent a lovasok. Óriási versenyben a Kéktói Ménes Lovas SE négy csapat közül az első helyen zárta az első fordulót a Csongrád-Csanád megyei Aranypatkón. Fejes Kata Furioso XLII-8 LIMIT nevű, Furioso-North Star fajtájú lovával versenyzett. Orosz Enikő, Rivallóval, Knipf Blanka Clarissa nevű lovával, valamint Gorjanácz Letícia, Kiss Me nevű lovával vett részt a csapatversenyben.

Szoros és izgalmas megmérettetést hozott az első, balatonvilágosi Hungarian Future Stars verseny U25-ös korosztály Nagydíja. Ott ötödik lett a hódmezővásárhelyi Kéktói Ménes LSE lovasa, Bacsa Rajmund, Linzer nevű lovával.

Gratulálunk mindenkinek és további eredményes versenyszezont kívánunk!