FURIOSO LOVAK A CSONGRÁD MEGYEI DÍJUGRATÓ DÖNTŐN

Az idei évben Makón rendezték meg a Csongrád Megyei Díjugrató döntőt szeptember 17-18-án, ahol lovaink kiválóan helytálltak. A következő eredményekkel büszkélkedhetnek:

Felnőtt döntő (R125)

Ezüstérmes lett Székely Csaba Furioso-106 Jázmin nyergében. Jázmin 10 éves furioso – north star kancánk, apja Furioso XL tm., anyai nagyapja Masetta xx.

furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-01 furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-02
furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-03

Kezdő ló döntő (R100)

Idén a versenyszámban fiatal ménünk Furioso XLIII-144 Lord of the Sense (e. Flúgos) indult lovasával Székely Csabával. Az első napi elődöntőben megszerezték a vezetést 8,0 stílusponttal, majd a vasárnapi napon is magas (7,9) stíluspontra értékelték pályájukat. Lord 4 éves vizsgázott mén, apja Furioso XLIII tm., anyai nagyapja Viesbaden ox.

furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-04 furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-05

Ifjúsági döntő (R115)

Bronzérmes lett Nagypál Eszter Ramzes Furioso I-158 Remény nevű lovával a Hódmezővásárhely Lovas Sportegyesület színeiben. Remény 10 éves furioso – north star kanca, apja Ramses Furioso I, anyai nagyapja Furioso XXVI tm., tenyésztője Nagypál Tibor. Remény anyját Rendest – aki jelenleg is ménesünk legelőin neveli csikóját – ménesünk tulajdonosa tenyésztette.

furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-06

Az ifjúsági öntőbe jutott lovasaink voltak még ménesünkből Heller Szabó Anna Furioso-67 Tini nyergében és Fejes Kata Furioso-84 Iszony (Furioso XLVII tm.) nevű ménünkkel, és Jáksó Kitty Daisy (Abádszalók-5 x Szentes Furios-6) nevű furioso kancájával a Sarkalyi LSE lovasa.

furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-07 furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-08

Kezdő lovas döntő (R100)

Rutinosabb lovaink rendszeresen hozzájárulnak fiatal lovasaink sikereihez is. Az idei évben Nagy Alexandra Hand Furioso-87 Tangó nyergében szerezte meg a kezdő lovas bajnokság bronzérmét. Tangó 9 éves kanca, apja Hand, anyai nagyapja Furioso XII.

furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-09

Csapatbajnokság (R110)

A Kéktói Ménes SE két csapata is rajthoz állt a versenyszámban. A Kéktó I. csapat ezüstérmet, a Kéktó II. csapat pedig a bronzérmet szerezte meg.

furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-10 furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-11

A Kéktó I. csapat tagja volt Jáksó Kitti Daisy nevű (Abádszalók-5 x Szentes Furios-6) furioso kancájával, a Kéktó II. csapat tagja és egyben a harmadik helyért összevető lovas Sebők Anna volt Mázli nevű (Hódmezővásárhely The Bart x Furioso VI-9) furioso heréltjével. A csapatverseny résztvevője volt még ménesünkből Székely Csaba aki Hand North Star-88 Balett nyergében hibátlan pályával segítette csapatát.

furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-12 furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-13 furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-14

A bajnokság versenyszámain kívül nyitott számokat is rendeztek a versenyen, amelyekben a következő eredményeket érték el lovasaink:

R90: Juhász Csilla és Furioso XLVII-29 Tréfa szombaton az 5., vasárnap a 3. helyet szerezték meg. Tréfa 4 éves vizsgázott mén, apja Furioso XLVII tm., anyai nagyapja Hand.

furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-15 furioso-lovak-a-csongrad-megyei-dijugrato-donton-16

Kezdő lovas: Juhász Csilla és Hand North Star-88 Balett az első napon az ezüst, a második napon a bronzérmet szerezték meg.

R100: Heller Szabó Anna és Furioso-67 Tini szombaton 4., vasárnap 3. helyezettek lettek. Tini 7 éves kanca, apja Furioso XIII-81 Hórus Formás, anyai nagyapja Ishamo xx.

Büszkék lehetünk lovainkra és lovasainkra, hogy ilyen szép eredményekkel képviselik a furioso – north star fajtát. Külön köszönet jár a tenyésztőknek, tulajdonosoknak, edzőknek és segítőknek, akik nélkül ez nem valósulhatott volna meg. A továbbiakban is eredményes munkát és sikeres versenyzést kívánunk mindenkinek!